Wie we zijn

Suriname International Association of Travelers

Rainforest & sunshine. Discover Suriname

SIAT platform

SIAT is het nieuwe consumentenplatform voor mensen die reizen naar Suriname. SIAT komt op voor de belangen van reizigers tijdens hun reis en verblijf in Suriname. SIAT is na een periode van 5 jaar voorbereiding en onderzoek in Suriname en Nederland, officieel opgericht in 2019.

SIAT is een vereniging met volle rechtsbevoegdheid en is statutair gevestigd in Den Haag, met kantoren in Amsterdam en Paramaribo.

SIAT is een initiatief vanuit de Surinaamse diaspora in Nederland en heeft als doel het bevorderen van de reisbranche en toeristische sector in Suriname en het opkomen voor de rechten van de consument.

SIAT voor reizigers

Onze leden zijn reiziger en tegelijk consumenten. Reizen naar Suriname kan soms zijn uitdagingen hebben als het gaat om uw consumenten belangen. U wilt zeker zijn dat als u een dienst bij een dienstverlener betrekt dat uw rechten gewaarbord zijn. Mocht er zijn dat er zich problemen of onenigheden voordoen wilt u dat u ergens terecht kan met uw problemen. Als lid van SIAT geniet u vele voordelen tijdens uw reis en verblijf in Suriname waaronder consumenten bescherming en bemiddeling, voordelen, kortingen en meer.

Wat wij doen

SIAT is statutair gevestigd in Den Haag Nederland en heeft haar hoofdkantoren gevestigd in Amsterdam en Paramaribo Suriname. SIAT beschikt tevens over een balie bij Zanderij (JAP International Airport) in Suriname.

Sleutelfiguren, bestuur, etc.

Bestuursvoorzitter

Lucenda Codfried
10 jaren werkzaam bij KVK Nederland,
Drs. in de sociale psychologie

Secretaris

Manodj Mithoe
Ondernemer

Penningmeester

August Paansa
Ondernemer

Lid advies commissie

Tim Petrisie
Waarnemend directeur
Technologist (specialist op gebied van innovativeve technologie), ondernemer, toerisme expert en innovator.